Na twee leerzame bekerwedstrijden is het tijd voor de selectie van de Buitenboys vrouwen 1 om zich te laten zien in de competitie. Deze begint op 24 september gelijk met een loodzware thuiswedstrijd tegen de vrouwen van Ajax. Een nieuw team, maar met zeer grote namen. Daphne Koster, Desiree van Lunteren en Chantal de Ridder om maar een paar te noemen.

Nieuwe lichting Vrouwen 1

Daar waar de selectie van Ajax vol zit met ervaring op internationaal niveau, staat de selectie van Buitenboys helemaal aan het begin van hun ontwikkeling. De kern van het team bestaat uit meiden die vorig seizoen nog in de MO19 speelden. Een talentvolle groep die dit seizoen in de derde klasse ervaring op gaat doen om van daaruit verder te ontwikkelen. De technische staf bestaande uit Sandra Awondatu en Nathan Sudmeier zien de wedstrijd tegen Ajax dan ook niet als een graadmeter, maar een mooie spectaculaire start van een seizoen: “De meiden zijn hard aan het werk, willen graag ontwikkelen en zijn meer dan enthousiast. Een wedstrijd tegen Ajax is voor deze groep een mooie droom, maar we willen zeker ook onszelf laten zien. De jeugd heeft de toekomst, dus laten we er een hele mooie middag van maken.”

Kom Buitenboys steunen

De wedstrijd begint om 16.00 uur op het sportcomplex van Buitenboys aan de Daniel Stalpaertstraat 1 in Almere. Voor zo’n zware topper kunnen onze vrouwen alle steun gebruiken, dus kom kijken en steun Buitenboys tijdens een gave vrouwenvoetbal middag!

Buitenboys tegen Ajax