Ongelofelijke uitslag Buitenboys 13-3 – Ajax

Datum

De 13-3 van trainers Jeroen Baaij en Rodney Pits waren door Ajax uitgenodigd om in een vierluik een wedstrijd te spelen tegen Ajax O11/12. Gelet op een eerdere oefenwedstrijd tegen FC Utrecht waren de verwachtingen niet heel hoog gespannen. Maar de 13-3 van Buitenboys had eerder in het seizoen ook al voor vuurwerk gezorgd. Dus vooraf kon men lastig voorspellen hoeveel het dit keer ging worden. Uiteindelijk speelde de ploeg tegen de crème de la crème van het Nederlandse voetbal.

De eerste wedstrijd stond de ploeg in een 8×8 wedstrijd in een 1-3-2-2 opstelling. De trainers hadden een ietwat verdedigende zekerheid ingebouwd en achteraf bleek dat de juiste zet geweest. De ploeg begon brutaal en wist zich ook twee goede kansen op de openingsgoal te creëren. Helaas voor het team werden de kansen niet verzilverd. Waarna Ajax direct toesloeg door met goed combinatie goal op 1-0 en zelfs 2-0 te komen. Toch bleef de ploeg van Buitenboys hierna rustig en bleef ook gewoon goed voetballen. Tevens gade geslagen door heel veel meegereisde ouders en familie van alle spelers. In het tweede bedrijf kreeg Gianni Baaij de bal op 20 meter van de goal. De centrale middenvelder bedacht zich geen moment en schoot de bal over de verbouwereerde keeper van Ajax heen… 2-1. Een heerlijke goal die de aanzet was tot een waar offensief van Buitenboys. De verdedigers hielden vanaf dat moment alles tegen. De middenvelders waren continue aanspeelbaar en gevaarlijk en de spitsen liepen steeds slim de ruimte in die Ajax toeliet. En ze hadden een keeper die alles tegen hield.

Het wachten was op de 2-2 en die viel dan ook. Na een heerlijke steekbal van Gianni Baaij schoot Shivairo Vrede de bal op een hele mooie manier achter de keeper van Ajax…. 2-2! Zou het ongelofelijke dan toch geschieden? Het kleine Buitenboys zal toch niet stunten tegen het hele grote Ajax? In plaats van achteruit te lopen ging de ploeg steeds voor de aanvallende oplossing. De wedstrijd liep op het einde en de stunt van een gelijkspel was dichtbij. En toen was het weer Gianni Baaij, die met een knappe steekbal Shivairo Vrede in stelling bracht. Die gaf de bal strak voor de goal, waarna Dallas Held de bal heerlijk in de hoek schoot… 2-3!! Bij Buitenboys wreef men zich in de ogen. Het zal toch echt niet? Maar het was waarheid. Buitenboys 13-3 won in een van de wedstrijden die men moest spelen van Ajax. Een uitstekend en ontzettend knap resultaat van de ploeg, die het vermogen heeft om tegen sterkere tegenstanders tot grote daden te komen. Deze uitslag geeft vertrouwen voor de tweede seizoenshelft, waarin het hoopt een mooie klassering te behalen. Maar dit resultaat zal men nooit meer van hen af weten te pakken. Over vele jaren kunnen zij zeggen, dat zij van Ajax hebben gewonnen en dat verdient een groot compliment. 

Meer
nieuws

Contributie 24-25

Op 17 mei hebben wij een mail gestuurd met de factuur en betaallink voor de contributie 2024-2025. Door een technische fout bij Sportlink heeft deze

Lees verder