MO15-1 gaat naar de jongens

Datum

De MO15-1 van s.c. Buitenboys gaat volgend seizoen in de hoofdklasse jongenscompetitie spelen. Onder leiding van oud-Oranje Leeuwin Carola van der Laan zoeken de meiden op die manier naar meer uitdaging. Het meiden voetbal is de afgelopen tijd enorm aangetrokken. Het spelen tegen jongens op hoog niveau helpt mee om de kwaliteit in snel tempo te verhogen.

Bij Buitenboys wordt de MO15-1 vanaf volgend seizoen ook echt gezien als selectie elftal. Carola van der Laan heeft er zin in: “Bij Buitenboys spelen veel meiden in de jongensselecties, maar er komt een moment waarop dat, zeker op fysiek vlak, een grote uitdaging vormt. Ons doel is om de gehele meidenafdeling naar een hoger plan te tillen zodat de bovenbouw teams straks bij de top van de meidenteams in de regio behoren. Een meidenteam laten spelen in een jongenscompetitie draagt bij aan dat doel. De weerstand is hoger en de handelingssnelheid bij de meiden zal flink omhoog moeten. Daar hebben ze op latere leeftijd enorm voordeel van.”

Er is altijd plek voor talentvolle meiden. Dus wil jij ook graag op hoog niveau en met professionele begeleiding trainen en spelen? Meld je dan aan voor de selectietrainingen!

Meer
nieuws

Contributie 24-25

Op 17 mei hebben wij een mail gestuurd met de factuur en betaallink voor de contributie 2024-2025. Door een technische fout bij Sportlink heeft deze

Lees verder