Almeers Meiden & Vrouwen Toernooi 2024

S.C. Buitenboys is trots om het eerste Almeers Meiden & Vrouwen Toernooi te organiseren. Een toernooi speciaal voor meiden- en vrouwenteams. Buitenboys heeft al veel ervaring in het organiseren van succesvolle toernooien, maar een echt toernooi voor de meiden stond al lang, hoog op de agenda. In 2024 is het tijd voor de tweede editie.

2e Pinksterdag 2024 zijn alle teams in de leeftijdscategorieën van MO11 tot senioren vrouwen welkom. Tijdens het 1-daags toernooi strijden de teams tegen leeftijdsgenoten. Daarnaast is er een evenementenplein met muziek, een photobooth en kan er eten worden gehaald bij de barbeque. Kosten voor het toernooi (inclusief BBQ) zijn 7,50 p.p. De kosten voor het hele team worden ter plaatse voldaan (via pin of contant).

Het toernooi vindt plaats op onze prachtige locatie op het Polderkwartier in Almere-Buiten. 

 

Waarom een speciaal Meiden & Vrouwen Toernooi

Meidenvoetbal is al enkele jaren aan een enorme opmars bezig. Gelukkig maar, want de meiden verdienen alle aandacht. Onder aanvoering van de geweldige prestaties van onze oranjeleeuwinnen, zie je dat steeds meer meiden en vrouwen ervoor kiezen om ook op voetbal te gaan. Wat we alleen wel constateren is dat de meiden een enorme inhaalrace hebben te gaan. Binnen S.C. Buitenboys hebben we daarom extra aandacht voor de meiden en geven we hen de voetbalopleiding en aandacht die ze nodig hebben om het maximale uit zichzelf te halen.

In de onderbouw spelen bij Buitenboys de meiden gewoon tussen de jongens. We kijken hier naar voetballers en niet naar geslacht. Vanaf de bovenbouw zijn er aparte meidenteams, maar spelers die dat aankunnen blijven zolang als mogelijk tussen de jongens voetballen. Dit helpt bij een goede ontwikkeling voor zowel de meiden als de jongens.

Toch vinden meiden het superleuk om juist met andere meiden te voetballen en te socializen. Ook merken we dat de aandacht vanuit de voetbalwereld nog wel wat beter kan. Daarom organiseren we dit speciale toernooi. Om de focus op de meiden nog extra te benadrukken. Want dat verdienen ze!

Inschrijven